Hoofdluis: controleren en behandelen


Hoofdluis is niet te voorkomen en heeft ook niets te maken met persoonlijke hygiëne. Het is er gewoon zo af en toe. Hoofdluis is niet schadelijk, het is vooral vervelend. Hoofdluis kan namelijk voor veel jeuk zorgen. Wilt u meer weten over wat hoofdluis is? Klik dan hier.

Door de coronamaatregelen komen er geen ouders in school. Normaal gesproken helpen ouders op school bij het controleren op hoofdluis. Dat doen we nu dus niet. We hebben daarom voor thuis een online instructie. De leerlingen ontvangen vandaag (26-08-2020) een gewassen kam van school. Zo kunt u thuis direct uw kind controleren op hoofdluis.

Op de website van het RIVM over hoofdluis vindt u álle informatie over het preventief controleren en behandelen van hoofdluis. Ontdekt u hoofdluis? Stuur ons dan even een berichtje, dan informeren wij de ouders van klasgenoten dat er "bij een klasgenootje thuis hoofdluis is ontdekt".
 
Heeft u een bericht van school ontvangen dat er hoofdluis is geconstateerd in de klas van uw kind?
Controleer dan twee weken lang thuis extra op hoofdluis. Extra controle bij klasgenoten is zeer gewenst, om verspreiding te voorkomen. Zo voorkomen we veel jeuk en gekriebel, thuis én op school.

Wilt u helpen bij het kammen op woensdag na een vakantie op school als dat weer mag?
Uw hulp is uiteraard van harte welkom! Stuur bij interesse een bericht naar onze coördinator van het luizenkammen: harmvanduren@live.nl