Tussenschoolse opvang van KION Broodnodig


Wil jij ook dat je kinderen onbezorgd overblijven op school? Onder de naam KION Broodnodig bieden we veilige en verantwoorde opvang waar kinderen kunnen ontspannen en energie opdoen voor de lessen in de middag. De kinderen krijgen ruim de tijd om hun zelf meegebrachte boterhammen op te eten. Daarna spelen ze met hun vriendjes en vriendinnetjes. Bij mooi weer gaan ze lekker naar buiten onder begeleiding van onze enthousiaste overblijfkrachten. Om de tussenschoolse opvang vlekkeloos te laten verlopen, werkt KION Broodnodig met een overblijfcoördinator. Daar kun je al je vragen aan stellen en extra opvangdagen mee afspreken. Wel zo geruststellend.
 
Overeenkomst of flexibel
Wil je tussenschoolse opvang op vaste dagen? Hiervoor berekenen we slechts 37 weken per schooljaar en incasseren dat bedrag in twaalf termijnen. Wij houden namelijk rekening met uitval van de tussenschoolse opvang door studiedagen, uitstapjes en feestdagen. De opzegtermijn is een maand.
Wil je liever flexibele tussenschoolse opvang? Kies dan voor overblijven met een strippenkaart. De strippenkaart heeft tien strippen en is voor het gehele gezin inzetbaar, als de kinderen bekend zijn in ons systeem. De coördinator houdt iedere keer bij hoeveel strippen er zijn gebruikt en bestelt tijdig een nieuwe strippenkaart. Als de strippenkaart vol is, ontvang je hierover een brief in de schooltas van je kind. De betaling van de strippenkaart verloopt via automatische incasso.
 
Tarieven
Op de basisschool van je kind(eren) is het tarief vanaf januari 2017:
Overeenkomst            € 2,53    per kind per keer
Strippenkaart              € 32,30  voor 10 strippen
De tussenschoolse opvang valt niet onder de Wet kinderopvang. Hierdoor krijg je geen kinderopvangtoeslag over deze kosten.

Meer weten en aanmelden
Op www.kion.nl/tussenschoolseopvang staat alle praktische informatie per school. Aanmelden kan via de button ‘inschrijven’. Voor informatie over de overeenkomst, het wijzigen van dagen, strippenkaart of betaling kun je terecht bij Klantrelaties via 024 382 26 55 of broodnodig@kion.nl.
 
De organisatie van de tussenschoolse opvang (overblijfprotocol)
Tussenschoolse opvang vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De tussenschoolse opvang valt niet onder de wet- en regelgeving kinderopvang. In plaats daarvan hanteren we een zogenaamd overblijfprotocol. Dit is een raamwerk met alle afspraken over bijvoorbeeld lestijden, accommodatie en regels voor de kinderen. Het overblijfprotocol ligt ter inzage bij school.
 
De lunch
Je geeft je kind(eren) een lunch mee van thuis. De overblijfkrachten stimuleren kinderen om voldoende te eten en te drinken. Waar nodig dringen zij extra aan. Eventueel overgebleven brood blijft in de broodtrommel, zodat je thuis kunt zien wat en hoeveel jouw kind heeft gegeten. Voor overleg hierover kun je contact opnemen met de tussenschoolse opvangcoördinator. We controleren drinkbekers of deze weer goed zijn gesloten. Op sommige scholen is een koelkast aanwezig om de lunch te bewaren. Bij kleuters is het handig als je de tas/trommel/drinkbeker voorziet van de naam van je kind. Eerst eten we samen in de klas en daarna gaan we veelal buiten spelen.
 
Aanwezigheidsregistratie
Je kind staat automatisch op ons registratieoverzicht. In verband met de aanwezigheidsregistratie en dus de veiligheid van de kinderen, dien je ons te informeren over extra aanwezigheid of afwezigheid van je kind(eren). Dit kan met een briefje met de naam van het kind, de groep en de overblijfdatum in de overblijfbrievenbus van school. Deze staat op de balie bij de ingang van school. Afmelding kan ook via 06 57756193. As je kind een abonnement heeft en niet komt dan willen wij dit graag van tevoren weten. Geef dan altijd de datum, de naam en achternaam van het kind door en in welke je kind klas zit.
 
Coördinator
George Tummers is de coördinator van de tussenschoolse opvang. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen bij de tussenschoolse opvang. Hij is bereikbaar via tsokomeet@kion.nl en voor speciale vragen over je kind op telefoonnummer 06 15 61 18 68 (niet voor de dagelijkse aan en afmelding)
 
Klachten
Bij onduidelijkheden, vragen, wensen en klachten vragen wij je om dit kenbaar te maken aan de overblijfcoördinator. Dit zijn belangrijke signalen voor ons. Je geeft ons daarmee de kans om ons werk nog beter te doen.
 
Hulp is altijd welkom!
Wij zijn altijd op zoek naar (inval)overblijfkrachten. De tussenschoolse opvang is op maandag, dinsdag, donderdag en/of vrijdag tussen ± 11.45 en 13.00 uur. Vind je het leuk om met kinderen te werken, ben je communicatief, flexibel en geduldig? Voor meer informatie en/of sollicitatie kun je terecht bij de coördinator tussenschoolse opvang van school, George Tummers, bereikbaar via 06 15 61 18 68 of tsokomeet@kion.nl